Menü

Gél lakk: varázslatos megoldás a körmödre

Szabó Ágnes Cherry
2019. 09. 04. 14:11:00
Gél lakk: varázslatos megoldás a körmödre

Némi kézügyesség, türelem, kreativitás, a megfelelő eszközök és néhány olyan videó, amelyikben lépésről lepésre megtanítanak arra hogyan csináld. Ennél több nem kell ahhoz, hogy te magad is kipróbálhasd otthon a gél lakkozást, és szuper gél lakkal, és hozzá illő mintákkal dobd fel a körmödet. De miért éppen gél lakk, és tényleg ilyen egyszerű? Mire kell odafigyelned? Összeszedtük neked.

A gél lakk előnyei

A gél lakk előnyei, hogy tartós, és nem sérülékeny. Ez nyáron - amikor mindenki látja a körmödet, és sem időd, sem kedved nincsen naponta újrafesteni - különösen hasznos, hiszen nem gond ha nekikoccan valaminek, nem fog azonnal lepattanni.

Kétségtelen, hogy kicsit drágább mint festeni, és lehet, hogy nehezen találsz egy jó időpontot magadnak a kedvenc körmösödnél, de megéri, mert különben kifestheted kétnaponta.

Persze vannak még előnyök: brutális mennyiségű géllakk szín, és mintainspirációt találsz a neten. Rengeteg cég, és  youtube influenszer készített videót arról, hogyan kell otthon elkészítened, és milyen gél lakk minták a menők 2019-ben. (Egyébként az idei gél lakk divat az ombre, és az UV színváltó lakkok, amelyek az UV fény hatására más más színűek lesznek, de nagyot megy a tigrisszem, és a különböző minták is feldobhatják a körmöd). Mivel egyre többeknek van gél lakkos körme, sőt sokan otthon készítitek el, ezért összegyűjtöttünk 4 dolgot, amit tudnod kell róla.

 

1: Egyáltalán mik azok a gél lakkok?

Ha anyagismeret órán lennél (vagy valamilyen műkörmös vizsgán), akkor most azt kellene felelned, hogy olyan UV fényre megszilárduló anyagok, amik a zseléket, és a hagyományos körömlakkok összes jó tulajdonságát ötvözik. Egyébként a gél lakkok 5-6 éve robbantak be a köztudatba. Ha Kim Kardashian körmöket akarsz - azaz azt szeretnéd, hogy a körmöd hosszabb legyen - akkor nem a gél lakk a te megoldásod, mert azzal nem lehet körmöt hosszabbítani, építeni. Jó hír viszont, hogy a már felépített körömre használhatod.

 

2: A legnagyobb tévhit a géllakkokkal kapcsolatban: a halott körmöd

Sokan aggódnak hogy a gél lakk alatt nem lélegzik a körmük. Ez egyébként igaz, sőt akár otthon csinálod magadnak, akár műkörmös készíti a csodaszép gél lakkodat, elvárt, hogy a lehető legjobban fedjen. Akkor tehát igazuk van azoknak, akik szerint lehet, hogy szép, de egészségtelen? Az a helyzet, hogy a körmöd elve halott. Elhalt szaruréteg. Miért kellene élnie, lélegeznie? Nem él, nem lélegzik, a körmöd halott, ezért a gél lakk teljesen biztonságos.

 

3: Eddig tartanak, és ezt ne tedd vele

Igazából 2-3 hétig. De ez persze sokkal több, mint amennyit bármi más. Arra azonban oda kell figyelned, hogy gél lakkozás közben a körmeid szélét is befedd géllakkal. Ha ott megsérül (mert rágod, vagy kopogtatod az asztalon, esetleg reszelgeted, piszkálod) akkor sokkal hamarabb fog elhasználódni még akkor is, ha egyébként meglepően rugalmas a lakk.

 

4: Gondolj valamire: van

Van kedved matekozni? Játsszunk olyat, hogy van 10 féle színed és 5 féle mintád, plusz 10 körmöd a kettő kezeden. Lehetne egy alapszintű matek érettségi egyik pár pontos kérdése, hogy ha minden (tényleg minden) variációt ki akarsz próbálni akkor hányféle lehetőség van?  Pontosan 10 * 10 * 5 azaz 500. (Oké, ehhez azt feltételezzük, hogy valóban minden megoldást kitaláltál).

Persze a géllakkokból sokkal több szín, minta, és variáció van. Ezért igaz a cím, hogy gondolj valamilyen gél lakkra, körömre. Van. Vagy el tudod készíteni. Kattints ide, és nézz szét a kínálatunkban! https://mukorom-zselek.hu

Nyári színek gél lakk csomag  Nyári színek géllakk csomag szett

Keresés